Hexagora Forum
Hexagora Forum
Home | Profile | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Other hexagora products
 Programs (Programmi)
 PerfMon 4.1.3 finds odd net interfaces, 0 useful
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author  Topic Next Topic  

LorenAmelang
Novice

USA
3 Posts

Posted - 12 May 2019 :  01:47:05  Show Profile  Reply with Quote
I've used PerfMon since WinXP, never seen anything like this!

Yesterday I added an additional USB Wi-Fi adapter, and re-installed the latest Npcap to work with it. Pretty sure PerfMon was still working after that. But today it shows no net activity and "0 interfaces". In Settings it shows tons of interfaces - all of them virtual miniport or loopback adapters.

After about 40 of them repeating in the dropdown, it gets to:
Software Loopback Interface 1
Software Loopback Interface
Software Loopback Interface
Software Loopback Interfac
Software Loopback Interfa
Software Loopback Interf
Software Loopback Inter
Software Loopback Inte
and so on until the line has only the first 'S'. Never finds my actual Wi-Fi, though I'm obviously using it to type this.

I've uninstalled PerfMon, deleted its registry keys, reinstalled the latest Performance Monitor 4.1.3, and it just keeps doing this. The order of interfaces in the list changed, but the content didn't.

Windows finds a few of the listed interfaces, but not nearly all of them:

C:\Users\loren>ipconfig |findstr "adapter"
Ethernet adapter Ethernet 3:
Ethernet adapter Ethernet 4:
Ethernet adapter Ethernet 5:
Wireless LAN adapter Local Area Connection* 3:
Wireless LAN adapter Local Area Connection* 6:
Wireless LAN adapter Wi-Fi:
Ethernet adapter Bluetooth Network Connection:

C:\Users\loren>wmic nicconfig
[00000000] Microsoft Kernel Debug Network Adapter
[00000001] Marvell AVASTAR Wireless-AC Network Controller
[00000002] Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter
[00000003] Bluetooth Device (RFCOMM Protocol TDI)
[00000004] Bluetooth Device (Personal Area Network)
[00000005] Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter
[00000006] WAN Miniport (SSTP)
[00000007] WAN Miniport (IKEv2)
[00000008] WAN Miniport (L2TP)
[00000009] WAN Miniport (PPTP)
[00000010] WAN Miniport (PPPOE)
[00000011] WAN Miniport (IP)
[00000012] WAN Miniport (IPv6)
[00000013] WAN Miniport (Network Monitor)
[00000014] Microsoft KM-TEST Loopback Adapter
[00000015] Linksys WUSB6300
[00000016] Microsoft KM-TEST Loopback Adapter
[00000017] Microsoft KM-TEST Loopback Adapter

PS C:\Program Files (x86)> Get-NetIPInterface

ifIndex InterfaceAlias AddressFamily
------- -------------- -------------
17 Ethernet 5 IPv6
19 Ethernet 4 IPv6
27 Ethernet 3 IPv6
23 Local Area Connection* 6 IPv6
4 Local Area Connection* 3 IPv6
1 Loopback Pseudo-Interface 1 IPv6
16 Bluetooth Network Connection IPv6
17 Ethernet 5 IPv4
19 Ethernet 4 IPv4
27 Ethernet 3 IPv4
23 Local Area Connection* 6 IPv4
4 Local Area Connection* 3 IPv4
1 Loopback Pseudo-Interface 1 IPv4
16 Bluetooth Network Connection IPv4
25 Wi-Fi IPv4

Wireshark finds that same list, plus Local Area Connection 12, 13, and 14...


What is PerfMon using to query for interfaces?
Is there some limit on how many it can cope with? (It used to report around 36 when I'd mouse over it.)
How can I get it back to seeing my actual Wi-Fi?

Happy to check further... Any clues appreciated!

Loren

   Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Hexagora Forum © s.dav Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000